lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesävaatetta

Kuten tyypillistä, aloitan suunnittelun varhain, tilaan kankaat, ehkä teen kaavat, ehkä jopa leikkaan kankaat, ehkä peräti ompelen kappaleet yhteen, mutta aina vaatteet jäävät odottelemaan sitä tylsintä vaihetta: resorit, kanttaukset ja helman käännöt. Niin kävi nytkin. Nämä vaatteet odottivat monta viikkoa viimeistelyjä, mutta eiköhän sitä kesää vielä ole jäljellä. Eikös?

Tässä tulee, pojalle t-paitoja:

Kaavana näissä on uusimman Ottobren Birthday Fish koossa 98, mutta reilusti pidennettynä. Kankaat on tilattu Royal-tuotteelta ja resorit on Pehemiältä. Paidat on kyllä ihan suoria, kuvat on vaan otettu hassusti laajakulmalla.

Tämän interlock on tilattu Fabriinalta, resorin alkuperää en muista. Kaavana on uusimman Ottobren Brave Firemen, koossa 104, mutta ilman saumanvaroja.

Tytön paidoissa on selvä Hoops-maniaa havaittavissa, se on vaan niin kiva kaava. Näissä siis käytetty kaavana Ottobren Hoops, koko 92 ilman saumanvaroja.

 Tämä ihana Apple Pie -jersey on tilattu  myös Fabriinalta.

Liandlon prinsessajerseyn alkuperää en muista. Tässä on näköjään mennyt tuo pesulappu, joita laitan vaatteisiin, jotta niihin voi hoitoa varten kirjoittaa lapsen nimen.

Tämä Ystävykset jersey taas on Sampsukalta. Pitkään mietin resorien väriä, kun en meinannut löytää sopivaa resorilaatikosta, mutta mielestäni keltainen sopii tähän hyvin.

Tämä ei ole Hoops. Tämä on Racerback dress, ilmaiskaava netistä, jota on monessakin blogissa käytetty. Kiva ja näppärä kaava, en vain tiedä rohkeneeko tätä tällaisena käyttää auringossa, on takaa aika avonainen. Takaa ei tullutkaan otettu kuvaa, mutta linkistä näkee millainen se on. Kangas Royal-tuotteelta ja kaavasta käytin kokoa 12-18M. En ole vielä päässyt kokeilemaan, kuinka tuo sopii kokoa 86 käyttävälle tyttelille.

Että tällainen pläjäys tällä kertaa. Tylsää, mutta niin tarpeellista.

5 kommenttia:

 1. kivan värikästä kesävaatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä itse tekemällä saa paljon värikkäämpiä lastenvaatteita kuin kaupanrekiltä :)

   Poista
 2. Voi kuinka ahkerana olet ollutkaan! Ihania ja niin värikkäitä vaatteita.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kivan raikkaita vaatteita!
  Tuo sampsukan ystävyyskangas ei oo oikein sytyttäny mua, mutta tuossa se näyttää NIIN hyvän väriselle,ja resori just hyvän värinen jajajaja! :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja! Taas yksi kangas, josta en liiemmin pidä, onnistui pesemään kasvonsa ja näyttämään kauniilta; tuo tekemäsi ystävykset paita muutti käsitystäni tuosta kankaasta :)

  VastaaPoista